A hírlevél ára

Bármiről döntünk, az egyik legfontosabb befolyásoló tényező az ár. De az ár itt is ugyanúgy látszólagos, mint az áruházakban és sokszor későn jövünk rá, hogy a legolcsóbbnak látszó megoldás valójában drága volt.

Hírlevélküldő szolgáltatás vagy szoftver?

Hírlevél küldéséhez alapvetően két megoldás közül választhat: webes hírlevélküldő szolgáltatás vagy egy letöltött és telepíteni szükséges levélküldő szoftver. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, a választás attól függ, mit és hogyan szeretne.

Webes hírlevélküldő

Többnyire kreditcsomagok megvételével tudja a kiküldött e-maileket megvásárolni. Minél nagyobb csomagot vesz, annál kedvezőbb a darabár, de sok esetben a legkedvezőbb ár csak többszázezres vagy akár milliós darabszámú e-mailt tartalmazó csomaggal jár. A Profi Hírlevél esetén a legkedvezőbb ár jelenleg akciósan 0,19 Ft/email, amelyhez elegendő egy 81 ezres csomagot megvennie és ezt egy évig felhasználhatja. A 81 ezer e-mailből 52 héten keresztül, heti egy levelet küldhet 1500 feliratkozónak vagy 3375 feliratkozónak havi két hírlevelet.

Más megoldással is működhetnek a hírlevélküldő rendszerek: haví díj fizetésével érhető el a szolgáltatás, a különböző csomagjaik a feliratkozók száma szerint korlátozzák a lehetőséget, egyes esetben ott is maximálják a kiküldhető emailek számát, így 0,5-2 Ft/email áruak. A feliratkozók számának emelkedésével azonban átlép egy nagyobb csomagba és ha nem használja fel a csomagban levő kiküldhető mennyiséget, márpedig ez szinte lehetetlen is, akkor a fel nem használt rész elvész. Ha több hónapra visszaszámolja ezt az elveszett mennyiséget, az bizony komoly összeg is lehet, így az olcsónak gondolt szolgáltatás nem is annyira az.

Létezik havi díjas szolgáltatás korlátlan számú küldési lehetőséggel is, de ez is csak akkor éri meg, ha 1-2 naponta akar hírlevelet küldeni, ellenkező esetben itt is a darabár megnő. Ilyen sűrűn viszont már nem érdemes hírlevelet küldeni, mert a túl gyakori levelet a feliratkozók tolakodónak vélik és inkább leiratkoznak.

Szoftver

A szoftverek látszólag egyszeri költséget jelentenek, de a valóságban maga a levélküldés is egy új kiadás lesz. Kétféle hírlevélküldő program lehet: az egyik egy webes szoftver, a másik pedig egy irodai gépen használható telepített program.

A webes szoftver közel ugyanaz, mint a fentiekben tárgyalt webes hírlevélküldő, de saját tárhelyre kell feltölteni és ott beállítani. Továbbá a levélküldéshez egy SMTP (levélküldő) szerverre van szükség, ami ugyan egy minimális tárhely bérlése esetén is biztosítva van, de a tárhelyszolgáltatók nem engedik a tömeges levélküldést az ilyen szerverről. Használhatnánk más SMTP-jét is, de még a Google se adja ezt a szolgáltatást ingyen. A levélküldés költsége így akár több is lehet, mint egy webes hírlevél szolgáltatásnál, a szoftver költsége pedig maga a ráfizetés.

Az irodai gépre telepített szoftver csak a kiküldéshez használható, a fel- és leiratkozásokat a saját honlapján kell megoldani, mert ezt a program nem képes kezelni. Hasonló korlátja van a használatnak itt is: itt is szükséges egy SMTP szerver, amit az internet szolgáltató biztosít, de csak az általános használatra, a tömeges levélküldést egyik szolgáltató sem tolerálja. Így tehát szükséges egy programozó a honlapba építéshez és itt is szükséges egy SMTP szerver bérlés, ezekhez hozzáadjuk a szoftver árát és már többe kerül, mint akár a legdrágább webes hírlevélküldő.

Mielőtt dönt, informálódjon és úgy döntsön, hogy ne a hírlevél kiküldésekor szembesüljön azzal, hogy a megvásárolt szoftver nem tudja kiküldeni a leveleket.

Akik már a Profi Hírlevelet választották

A Profi Hírlevél azt nyújtja, amire Önnek szüksége van: biztosan célbaérő levelek.

  • Rejtvénybirodalom
  • Piros Katalógus
  • Belföldi Utazás
  • Erdélyi Utazás
  • XWord rejtvénykészítő szoftver